Akadálymentes oldal  LANTOS BORÁSZAT AKADÁLYMENTES OLDALA                   Betűméret - Betűméret +

RÓLUNK BORAINK BORHÁZ ELÉRHETŐSÉG


Rólunk

A 2000-es évek elején kezdtem el komolyan foglalkozni az őseimtől örökölt szőlőkkel. A soltvadkerti családi birtok alapjain hoztuk létre kis, kézműves családi borászatunkat, a Lantos Borászatot, ahol mindenki megtalálja a maga feladatát: Szabolcs, Zsuzsanna és a gyerekek: Eszter és Dániel. Hiszünk a borvidék szépségében és az itt maradással tudjuk meghálálni a sok ajándékot, amit a vidéktől és a Jóistentől kaptunk. Ide köt a származás, a család, a gyökerek, na és persze az ősök tisztelete. Az ősi párhektáros nagyapai birtok mára közel 20 hektáros családi borászattá nőtte ki magát.

A Kunsági termőtalaj csodálatos változatosságát kifejezik elkészített boraink: Közöttük éppúgy megtalálhatók a ropogós és üde reduktív fehérborok és a rozé, melyek itt megtermelve képesek igazán megőrizni hosszantartó frissességüket és gyümölcsösségüket, ám mindemellett a löszös-agyagos talajon termett szőlőből tüzes és testes vörösborok készülnek. Reduktív fehérborok mellett a soltvadkerti termőtáj igazi ajándékaként fahordóban érlelt Ezerjót is készítünk, mely megmutatja ennek a fajtának a csodálatos sokszínűségét.

Szőlőink telepítésekor figyelembe vettük a változatos talajadottságokat, ezzel is próbálva ideális körülményeket biztosítani a tökéletes alapanyag eléréséhez Széles fajtakínálat jellemzi a borászatot a mintegy 20 hektáros birtokon: A magyar fajták képviselői: Cserszegi fűszeres, Kövidinka, Ezerjó, Kékfrankos, Kadarka, és emellett a világfajták is megtalálhatóak: Portugieser, Merlot, Cabernet sauvignon és franc, Zweigelt és a bájos Pinot noir.

Technológia: a változatos talajadottságoknak, valamint borászati felfogásunknak köszönhetően megfelelően ötvözni tudjuk a hagyományokat, valamint a modern technológiát. Így tudunk kínálni fogyasztóink számára friss, reduktív könnyen fehérborokat, gyümölcsös rozét és sillert, könnyed vörösborokat, valamint testes, komoly vörösborokat is. Borászatunkban kétféle – Cserszegi fűszeres és rosé alapú – gyöngyöző bor is készül

A borban fel lehet fedezni a borász egyéniségét, a minőségbe beépül az öröklött és a megszerzett tudás, valamint a tapasztalat, de ahhoz, hogy igazán jó borok szülessenek, elengedhetetlen feltétel a borkészítés önzetlen szeretete.


Boraink


Borház

2013 nyarán megnyitotta kapuit a Lantos Borház, Soltvadkert és a borvidék legújabb látványpincészete, ahol birtoklátogatással, pincesétával egybekötött borkóstoló program várja a vendégeket. Lehetőség van a minőségi palackos borok helyben lévő kóstolására, illetve a bortékában ezek pinceáron történő megvásárlására. A jelenlegi 11 féle bor mellett krémes olasz kávéval és más kávékülönlegességekkel, valamint az egyedi Hugo, boralapú koktéllal is kedveskedünk az ide látogatóknak.

A borkóstoló programok repertoárja igen széles, így a különféle házi borkorcsolyák, hideg-, meleg tálakon át választható a svédasztalos étkezés, vagy akár egy hangulatos grillezést is választhatunk a Látványpince mediterrán hangulatú teraszán. Különös hangsúlyt fektetünk a borkóstolók folyamán a gasztronómiai élményeket nyújtó, ízletes ételek és minőségi boraink illő párosítására – a vendégek igényeinek megfelelve.
Ily módon megismerkedhetnek a fenséges csokoládéfelfújt és a csúcsborként ismert Hit ízeinek harmóniájával, vagy akár a kézműves sajtok és a könnyed, fehérborok összhangjával.

A Borház különféle rendezvények helyszínéül is szolgál. Legyen szó egy meghitt családi eseményről, vagy akár egy céges konferenciáról, a 65 főt befogadó, tágas, légkondicionált épület remek választás ezek megtartására. A családbarát létesítmény gyermekjátszóval kedveskedik a kisgyermekekkel érkezőknek.

A látványpincében megtekinthető a tartályos munkatér, a fahordós pince, a kézműves borászat munkaeszközei, a feldolgozó üzem, így egy-egy szüret során lezajló munkafolyamatokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők. Igény szerint a család szőlőbirtokai lovas kocsival, sárkányrepülővel, vagy akár off-road járművekkel is megtekinthetőek.

A Borház és Borszaküzlet hétfőtől péntekig 900 órától 1800 óráig állandó nyitva tartással várja az érdeklődőket, előzetes megbeszélés alapján pedig hétvégén is lehetőség nyílik borkóstolásra.

 

  1. Ismerkedő borkóstoló:

                                szőlőültetvény megtekintése terepjáró autóval:+ 2.000,- Ft /fő

                                szőlőültetvény megtekintése sárkányrepülővel:+ 6.000,- Ft /fő

 

  1. Ínyenc borkóstoló

                                szőlőültetvény megtekintése terepjáró autóval:+ 2.000,- Ft /fő

                                szőlőültetvény megtekintése sárkányrepülővel:+ 6.000,- Ft /fő

 

  1. Pincemester borkóstoló

                                szőlőültetvény megtekintése terepjáró autóval:+ 2.000,- Ft /fő

                                szőlőültetvény megtekintése sárkányrepülővel:+ 6.000,- Ft /fő

 

  1. Lantos borkóstoló

                                               szőlőültetvény megtekintése terepjáró autóval:  + 2.000,- Ft /fő

                                               szőlőültetvény megtekintése sárkányrepülővel: + 6.000,- Ft /fő

 

Ide várjuk a borainkat, borászatunkat és a minket megismerni vágyókat. Tamási Áron írja az Ábel Amerikában című művében: „Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. A Borház kialakításakor elsődleges szempontunk volt, hogy hozzánk érkező vendégeink otthonról elindulva úgy érezzék, hozzánk belépve hazaértek. Legyen a vendégünk és érezze otthon magát!


Elérhetőség

LANTOSBOR Kft.
H-6230 SOLTVADKERT
SZENT ISTVÁN U. 57.
INFO@LANTOSBOR.HU

LANTOSNÉ DR. MAYER ZSUZSANNA
CÉGTULAJDONOS
TEL: +36 70 453 5106

LANTOS SZABOLCS
BORÁSZ, ÜGYVEZETŐ
TEL: +36 70 453 5104